Tuesday, April 6, 2010

Panduan Penjagaan Kesihatan, Kepejalan & Kecantikan Payudara

Panduan Penjagaan Kesihatan, Kepejalan & Kecantikan Payudara
Amalan seminggu sekali atau mengikut keperluan:

  • Gabungkan sedikit Minyak Berubat Herba dan Minyak Herbanika. Lakukan sapuan dan urutan secara putaran sehingga meresapi liang-liang kulit anda.

  • Gaulkan Barra Gel (anggaran 1 sudu besar penuh) dan 1 sudu besar paras Herbanika Lulur. Sapu rata ke bahagian payudara dan biarkan ia mengering seperti masker selama 20 minit. Kemudian cuci bersih dengan tuala /span lembut yang direndam dengan air panas suam dan kesat kering.

  • Untuk memejalkan dan memontokkan payudara,gunakan sapuan Herbanika Krim sehingga meresapi liang-liang kulit payudara. Lakukan sehari 2 kali.

  • Untuk mengembalikan bentuk montok payudara yang lembik dan kendur,gunakan sapuan Minyak Herbanika sehingga ia meresapi liang-liang kulit payudara. Lakukan sehari 1-2 kali.

  • Untuk merapikan bentuk payudara yang terlalu besar atau menggeleber,gunakan gabungan sapuan sedikit Minyak Herbanika dan Krim Syiffa sehingga ia meresapi liang-liang kulit payudara. Sapuan dan urutan dilakukan di bahagian sekitar ketiak, belakang serta tepi kiri dan kanan payudara. Ini akan membantu memberikan bentuk yang lebih rapi dan cantik tanpa mengembang.


NOTA:
Barra Gel dan Herbanika Lulur juga boleh digunakan sebagai ‘scrub’ kulit badan untuk membantu mengatasi pigmentasi dan membantu melancarkan peraliran darah anda.Seminggu sekali disyorkan berlulur.

No comments:

Post a Comment